IsoKarhun Hammas

Hammasimplantit Pori

Hammasimplantit ja proteettinen hoito ammattitaidolla

Hammasimplantit

Hammasimplantit Pori, proteettinen hoito

Proteettinen hoito tarkoittaa yleensä puuttuvien hampaiden korvaamista tai kuluneiden tai muuten huonokuntoisten hampaiden laajempaa kunnostusta. Hampaan puuttuminen tai hampaiden kuluneisuus voivat olla ulkonäköseikkojen lisäksi merkittävä toiminnallinen haitta.

Puuttuvia hampaita voidaan korvata muun muassa hammasimplanttien avulla, eli keinojuurien varaan tehdyillä implanttikruunuilla tai implattisilloilla, naapurihampaiden varaan tuetuilla silloilla tai erilaisilla irtoproteeseilla.

Puuttuvien hampaiden korvaamisessa implantit eli keinojuuret ovat monesti ensisijainen ratkaisu. Hammasimplantti on pieni titaaninen ruuvi, joka asetetaan paikallispuudutuksessa leukaluuhun. Parantumisajan jälkeen sen varaan valmistetaan kruunu eli hampaan näkyvän osan korvaava rakenne. Implanttikruunut muistuttavat hyvin paljon omaa hammasta toiminnallisesti ja ulkonäöllisesti. Implanttien kestävyys on erinomainen ja oikein hoidettuna ne voivat toimia kymmeniä vuosia.

Hammasimplanttien varaan voidaan tehdä myös laajempia hammaspuutoksia korvaavia rakenteita. Nämä voivat olla kiinteitä siltoja tai erilaisia irrotettavia proteeseja.

Implantin vaihtoehtona voi joissain tilanteissa olla naapurihampaiden varaan tehty hammassilta. Hammassiltoja voidaan tehdä erilaisista materiaaleista ja niillä voidaan korvata yksi tai useampikin hammas.

Hampaiden kuluneisuus ja sen hoito

Hampaiden kuluneisuus on verrattain yleinen ongelma, jonka taustalla voi olla hampaiden narskuttelun aiheuttama mekaaninen kuluminen tai hampaiden pinnan liukeneminen esimerkiksi happamien ruoka-aineiden vaikutuksesta. Huonokuntoiset paikkaukset kuluvat nopeasti ja voivat johtaa purennan muutoksiin. Epätasaisesti jakautunut purenta ja hammaspuutokset altistavat myös kulumiselle.

Kuluneisuuden hoito riippuu sen vaikeusasteesta. Laajimmillaan tilanteen korjaaminen voi vaatia kaikkien hampaiden kunnostusta. Kestävin tapa hoidon toteuttamiseksi on käyttää keraamisia kruunuja tai paikkoja. Hoito on vaativaa, mutta lopputuloksena saadaan hampaisto yleensä palautettua toimintakykyiseksi ja esteettiseksi.

Proteettinen hoito alkaa erikoishammaslääkärin tekemällä hoidon suunnittelulla, jossa arvioidaan suun ja hampaiston tilaa kokonaisvaltaisesti ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Varaa aika proteettiseen hoitoon

Varaa aika

Koska tarvitaan irtoproteesi?

Kun hammaspuutokset ovat laajoja ja olosuhteet muuten huonot kiinteille ratkaisuille, voi ainoa hoitovaihtoehto olla irtoproteesi.

Kaikkia hampaita korvaamaan tehdään edelleen joissain tapauksissa perinteisiä kokoproteeseja, joskin usein implanttikiinnittimillä tuettuna.

Kun osa hampaista on saatu säästettyä, voidaan tehdä osaproteesi. Tällöin proteesi kiinnittyy jäljellä oleviin hampaisiin. Osaproteesi on yleensä metallirunkoinen, joissain tapauksissa käytetään myös akryylimuovisia proteeseja. Kiinteisiin rakenteisiin verrattuna irtoproteesit ovat vähemmän mukavia käytössä ja vaativat enemmän huoltoa.