IsoKarhun Hammas

Hammastarkastus Pori

Säännöllinen hammastarkastus auttaa ehkäisemään
ongelmia ja toimii hoidon perustana.

Hammastarkastus Pori

Säännölliset hammastarkastukset ovat suun hoidon kulmakivi. Kokonaishoito aloitetaan aina hammastarkastuksella, sen avulla myös seurataan yksilöllisen tarpeen mukaisesti suun terveyttä. Hammastarkastuksessa tulisi käydä 1-3 vuoden välein, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ja hoitaa ajoissa.

Tarkastuksessa hammaslääkäri arvioi kattavasti hampaiden, puremalihasten, leukanivelten ja suun alueen pehmytkudosten tilaa.

Hampaisto tutkitaan reikiintymisen, kulumisen ja muun kunnostustarpeen osalta ja arvioidaan mahdollisesti puuttuvien hampaiden korvaamismahdollisuuksia. Ikenet tutkitaan tulehdusten ja muiden vaurioiden suhteen sekä limakalvot erilaisten limakalvosairauksien varalta. Puremalihaksiston ja nivelten toiminnan tutkiminen kuuluu myös perustarkastukseen sekä purennan ja pureskelukyvyn arvio. Tarvittaessa tarkastuksen yhteydessä tehdään myös röntgentutkimuksia.

Tarkastus toimii perustana IsoKarhun Hampaan ammattilaisten tekemälle hoidon suunnittelulle ja suun terveyden ylläpidolle. Säännöllinen seuranta mahdollistaa ongelmien havaitsemisen varhaisessa vaiheessa, jolloin tarvittava hoito on helpompaa ja edullisempaa.

Varaa aika hammastarkastukseen

Varaa aika

Miksi on tärkeää tarkastaa hampaat säännöllisesti?

Suun krooniset tulehdukset altistavat mm. sydän- ja verisuonisairauksille sekä voivat olla jopa aivoinfarktin taustalla. Tulehdukset myös huonontavat monien kroonisten sairauksien, kuten reuman tai diabeteksen hoitotasapainoa. 

Suussa on aina seurattavia muutoksia, kuten alkavia reikiä, ja lisäksi tehdyt hoidot on syytä kontrolloida.