IsoKarhun Hammas

Suun terveyden peruspilarit

Terve suu on osa yleistä hyvinvointia ja IsoKarhun Hammas tietää, että oikeanlaiset päivittäiset rutiinit ovat avainasemassa suuhygienian ylläpitämisessä. Harjaus kahdesti päivässä pehmeällä hammasharjalla ja fluorihammastahnalla on perusta, jolle hyvä suuhygienia rakentuu. Harjauksen lisäksi hammasvälien puhdistaminen langalla tai väliharjoilla poistaa ruoantähteet ja plakin alueilta, joihin harja ei yllä.

Fluorin käyttö on tärkeää, sillä se vahvistaa hampaiden kiillettä ja auttaa ehkäisemään reikiintymistä. IsoKarhun Hammas suosittelee valitsemaan hammastahnan, joka sisältää riittävästi fluoria. Lisäksi suun huuhtelu fluori- tai klooriheksidiinipitoisella suuvedellä voi olla hyvä lisä suuhygienian rutiineihin, erityisesti jos kärsit ientulehduksesta tai muista suun terveysongelmista.

Ruokavalion merkitys suun terveydelle

Ruokavalio vaikuttaa suoraan suun terveyteen. Sokeripitoisten ja happamien ruokien sekä juomien liiallinen nauttiminen voi johtaa hampaiden reikiintymiseen ja kiilteen eroosioon. IsoKarhun Hammas neuvoo välttämään napostelua ja keskittymään säännöllisiin aterioihin, jotta suun pH-arvo pysyy tasapainossa ja syljen luontainen puhdistusvaikutus ehtii toimia.

Runsas veden juonti on tärkeää, sillä se auttaa huuhtelemaan suuta ja ylläpitämään syljen tuotantoa. Sylki on luonnollinen suojamme bakteereja ja plakkia vastaan. Kalsium- ja fosfaattipitoiset ruoat, kuten maitotuotteet, vahvistavat hampaita ja edistävät suun terveyttä. IsoKarhun Hammas suosittelee myös xylitolin käyttöä, sillä se ehkäisee bakteerien kasvua suussa ja auttaa näin torjumaan reikiintymistä.

Säännölliset tarkastukset

Säännölliset hammaslääkärikäynnit ovat olennainen osa suuhygienian ylläpitoa. IsoKarhun Hammas korostaa, että ammattilaisen suorittama tarkastus ja puhdistus auttavat tunnistamaan ja hoitamaan suun terveysongelmat varhaisessa vaiheessa. Tarkastuksessa voidaan havaita piileviä ongelmia, kuten alkavia reikiä tai ientulehduksia, jotka eivät vielä aiheuta oireita.

Professionaalinen puhdistus poistaa hammaskiven ja pinttynyttä plakkia, joita on vaikea saada pois pelkällä kotihoidolla. IsoKarhun Hammas suosittelee käymään hammaslääkärissä vähintään kerran vuodessa, mutta tietyissä tapauksissa, kuten raskauden aikana tai jos sinulla on diabetes, käyntejä voi tarvita useamminkin.

Tupakoinnin ja alkoholin välttäminen

Tupakointi ja alkoholin liikakäyttö ovat molemmat haitallisia suun terveydelle. Tupakointi lisää ientulehduksen, parodontiitin ja suusyövän riskiä, ja se voi myös aiheuttaa hampaiden värjäytymistä ja pahanhajuista hengitystä. IsoKarhun Hammas rohkaisee tupakoitsijoita lopettamaan tämän tavan parantaakseen suun terveyttä ja yleistä hyvinvointia.

Alkoholin runsas käyttö voi kuivattaa suuta ja vähentää syljen tuotantoa, mikä puolestaan altistaa hampaiden reikiintymiselle ja ientulehduksille. Lisäksi alkoholi voi ärsyttää suun limakalvoja. IsoKarhun Hammas neuvoo kohtuullisuuteen alkoholin käytössä ja suosittelee alkoholittomien vaihtoehtojen valitsemista.