IsoKarhun Hammas

Invisalign-oikomishoidon perusteet

Invisalign on nykyaikainen ja huomaamaton tapa suoristaa hampaat ilman perinteisiä rautalankoja. IsoKarhun Hammas tarjoaa tämän edistyksellisen hoidon, joka perustuu läpinäkyviin, irrotettaviin kiskoja, jotka on räätälöity juuri sinun suusi mittojen mukaan. Hoidon aikana on tärkeää ymmärtää, että kiskojen käyttö vaatii sitoutumista ja omistautumista, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Kun aloitat Invisalign-hoidon, saat sarjan kiskoja, jotka vaihtuvat säännöllisesti hoitosuunnitelman mukaisesti. Jokainen kiskopari on suunniteltu liikuttamaan hampaita vähitellen haluttuun asentoon. Kiskojen tehokkuus perustuu niiden jatkuvaan käyttöön, joten niitä tulisi pitää suussa vähintään 20–22 tuntia päivässä. Poikkeuksena ovat ateriointi ja suun hygieniatoimenpiteet.

Hyvän suuhygienian ylläpitäminen

Hyvä suuhygienia on erityisen tärkeää Invisalign-hoidon aikana. Koska kiskot ovat tiiviisti hampaiden ympärillä, ruoantähteet ja bakteerit voivat kertyä helposti, mikä voi johtaa plakin muodostumiseen ja ientulehduksiin. Siksi on suositeltavaa harjata hampaat huolellisesti aina syömisen jälkeen ennen kiskojen takaisin laittamista. Lisäksi kiskot tulee puhdistaa päivittäin niille tarkoitetulla puhdistusaineella tai miedolla hammastahnalla ja harjalla.

IsoKarhun Hammas suosittelee myös säännöllisiä hammaslääkärikäyntejä hoidon aikana. Nämä käynnit ovat tärkeitä, jotta voimme seurata hoidon etenemistä ja varmistaa, että kiskot istuvat oikein. Lisäksi ammattilaisen tekemä puhdistus auttaa ylläpitämään terveellistä suun ympäristöä ja ennaltaehkäisemään mahdollisia ongelmia.

Ruokailu ja elämäntavat Invisalign-hoidon aikana

Invisalign-kiskot ovat irrotettavat, mikä tarkoittaa, että voit syödä ja juoda normaalisti hoidon aikana. On kuitenkin tärkeää muistaa ottaa kiskot pois aina ennen ruokailua. Tämä estää kiskojen vaurioitumisen ja ruoantähteiden jäämisen kiskojen ja hampaiden väliin. Vältä myös kuumien juomien nauttimista kiskot suussa, sillä korkea lämpötila voi vahingoittaa niitä tai muuttaa niiden muotoa.

Elämäntapojen osalta on hyvä huomioida, että tupakointi ja tiettyjen värikkäiden juomien, kuten kahvin, teen ja punaviinin, nauttiminen voivat värjätä kiskoja. Jos mahdollista, vältä näiden nauttimista kiskot suussa tai puhdista kiskot välittömästi nauttimisen jälkeen. IsoKarhun Hammas neuvoo myös välttämään kovien ja tahmeiden ruokien syömistä, jotka voivat vahingoittaa kiskoja tai hidastaa hoidon etenemistä.

Urheilu ja Invisalign

Urheillessa Invisalign-kiskot voivat toimia suojana hampaille, mutta tietyissä lajeissa voi olla suositeltavaa käyttää erillistä hammassuojaa. Tämä on erityisen tärkeää lajeissa, joissa on suuri riski saada iskuja kasvoihin. Keskustele hammaslääkärisi kanssa sopivasta suojauksesta urheilun ajaksi.

On myös hyvä muistaa, että kiskot tulee säilyttää niille tarkoitetussa suojakotelossa, kun ne eivät ole käytössä. Näin ne pysyvät puhtaina ja turvassa vahingoilta. IsoKarhun Hammas tarjoaa potilailleen kattavat ohjeet Invisalign-kiskojen oikeaoppiseen käyttöön ja huoltoon, jotta urheilu ja muut aktiiviset harrastukset eivät häiritse hoidon kulkua.