IsoKarhun Hammas

Kun juurihoito tulee ajankohtaiseksi

Juurihoito on yksi yleisimmistä hammaslääketieteellisistä toimenpiteistä, joka tulee kyseeseen, kun hammaskarieksen aiheuttama vaurio on edennyt hampaan ytimeen asti tai hampaan sisäosassa on tulehdus. IsoKarhun Hammas tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista hoitoa, jossa yhdistyvät nykyaikaiset menetelmät ja henkilökohtainen huolenpito. Juurihoidon tavoitteena on poistaa kipu ja tulehdus sekä pelastaa oma hammas käyttökelpoiseksi.

Ennen hoidon aloittamista IsoKarhun Hammas -klinikan asiantuntijat tekevät perusteellisen tutkimuksen, jossa selvitetään tulehduksen laajuus ja hampaan kunto. Tämän jälkeen laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Juurihoidon aikana hammas avataan, tulehtunut tai kuollut kudos poistetaan ja juurikanavat puhdistetaan huolellisesti. Lopuksi kanavat täytetään ja hammas tiivistetään, jotta uudet bakteerit eivät pääse sinne.

Modernit juurihoitomenetelmät

IsoKarhun Hammas käyttää juurihoidossa viimeisintä teknologiaa, joka mahdollistaa tarkemman ja tehokkaamman hoidon. Digitaalinen röntgenkuvaus ja erikoismikroskoopit auttavat hammaslääkäreitä näkemään juurikanavien rakenteet tarkasti, mikä on olennaista onnistuneen hoidon kannalta. Lisäksi käytössä on erilaisia juurikanavien puhdistusmenetelmiä, kuten ultraääni- ja laserpuhdistus, jotka tekevät toimenpiteestä entistä tarkemman ja kivuttomamman.

Uudenaikaiset täytemateriaalit, kuten guttaperkka ja biokeramiikka, varmistavat juurikanavien tiiviin sulun ja edistävät hampaan paranemista. IsoKarhun Hammas panostaa jatkuvaan koulutukseen, jotta henkilökunta pysyy ajan tasalla uusimmista juurihoitomenetelmistä ja materiaaleista, tarjoten potilaille parhaan mahdollisen hoidon.

Vaihtoehtoiset hoitomuodot juuriongelmiin

Joskus juurihoito ei ole mahdollinen tai se ei ole paras vaihtoehto potilaan tilanteessa. Tällöin IsoKarhun Hammas tarjoaa muita hoitovaihtoehtoja. Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista on hampaan poisto ja sen korvaaminen implantilla tai sillalla. Implantti on kestävä ja luonnollisen näköinen ratkaisu, joka kiinnitetään suoraan leukaan ja toimii uuden hampaan juurena.

Toinen vaihtoehto voi olla osittainen kruunu tai inlay, joka suojaa ja vahvistaa vaurioitunutta hammasta. IsoKarhun Hammas arvioi aina huolellisesti kaikki vaihtoehdot yhdessä potilaan kanssa, jotta löydetään paras mahdollinen ratkaisu yksilöllisiin tarpeisiin. Potilaan toiveet ja odotukset otetaan aina huomioon hoitopäätöksiä tehtäessä.

Ennaltaehkäisy ja jälkihoito

Juurihoidon jälkeen on tärkeää huolehtia hampaan ja suun terveydestä, jotta uusilta ongelmilta vältyttäisiin. IsoKarhun Hammas korostaa säännöllisen hammashoidon ja hyvän suuhygienian merkitystä. Harjaus kahdesti päivässä, hammasvälien puhdistus ja säännölliset hammaslääkärikäynnit auttavat ylläpitämään suun terveyttä ja pidentämään juurihoidetun hampaan ikää.

Lisäksi IsoKarhun Hammas tarjoaa ohjeistusta ja tukea oikeanlaisen ruokavalion ylläpitämiseen, joka tukee suun terveyttä. Välttämällä liiallista sokerin ja happamien ruokien nauttimista voi vähentää hampaiden reikiintymisen riskiä. Juurihoidon jälkeen on myös tärkeää välttää kovien ruokien pureskelua hoidetulla alueella, kunnes hammas on täysin parantunut.