IsoKarhun Hammas

Mikä aiheuttaa hampaiden herkistymistä?

Hampaiden herkistyminen on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa äkillistä, terävää kipua hampaissa. Tämä voi johtua monista syistä, kuten hammaskiilteen kulumisesta, ikenien vetäytymisestä tai hampaiden halkeamista. IsoKarhun Hammas -klinikalla kohtaamme usein potilaita, jotka kärsivät tästä ongelmasta, ja ymmärrämme, kuinka tärkeää on löytää oikea hoito ja ennaltaehkäisykeinot.

Hammaskiilteen kuluminen voi tapahtua esimerkiksi liian voimakkaan harjauksen, happamien ruokien ja juomien tai hampaiden narskuttelun seurauksena. Kun kiille ohenee, herkät dentiinikanavat altistuvat ja voivat reagoida voimakkaasti lämpötilan vaihteluihin tai makeisiin ja happamiin ruokiin. IsoKarhun Hammas tarjoaa asiakkailleen ohjeistusta oikeanlaisista harjaustekniikoista ja suosittelee tuotteita, jotka auttavat vahvistamaan hammaskiillettä.

Voiko hampaiden vihlontaa hoitaa kotona?

Kyllä, on olemassa useita kotihoitokeinoja, jotka voivat lievittää hampaiden vihlontaa. Yksi tehokkaimmista keinoista on käyttää hammastahnaa, joka on suunniteltu herkille hampaille. Nämä tahna sisältävät ainesosia, jotka auttavat tukkimaan herkät dentiinikanavat ja vähentämään kipua. IsoKarhun Hammas suosittelee, että valitset hammastahnan, joka sisältää fluoria, sillä se auttaa vahvistamaan hammaskiillettä ja suojaa hampaita.

Toinen kotihoitokeino on välttää äärimmäisen kylmiä tai kuumia juomia ja ruokia, jotka voivat pahentaa vihlontaa. Lisäksi on tärkeää välttää happamia ruokia ja juomia, jotka voivat kuluttaa hammaskiillettä entisestään. IsoKarhun Hammas neuvoo myös potilaitaan välttämään hampaiden narskuttelua ja tarjoaa apua purentakiskojen avulla, mikäli narskuttelu on ongelma.

Milloin on syytä hakeutua hammaslääkäriin?

Hampaiden vihlonta voi olla merkki vakavammasta ongelmasta, ja jos kotihoitokeinot eivät tuo helpotusta, on syytä hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle. IsoKarhun Hammas -klinikalla suoritamme perusteellisen tarkastuksen selvittääksemme vihlomisen syyn ja tarjoamme kohdennettua hoitoa. Jos vihlonta on jatkuvaa tai siihen liittyy muita oireita, kuten turvotusta, yleistä kipua tai kuumetta, on tärkeää ottaa yhteyttä ammattilaiseen välittömästi.

Hammaslääkärikäynnillä voidaan tunnistaa mahdolliset reiät, halkeamat tai ientulehdukset, jotka voivat aiheuttaa vihlontaa. IsoKarhun Hammas tarjoaa monipuolisia hoitovaihtoehtoja, kuten paikkauksia, juurihoitoja tai iensairauksien hoitoa. Ammattilaisen tekemä hoitosuunnitelma auttaa paitsi lievittämään kipua myös ehkäisemään sen uusiutumista.

Ennaltaehkäisy on paras hoito

Hampaiden vihlontaa voi usein ennaltaehkäistä huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta ja käymällä säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksissa. IsoKarhun Hammas korostaa, että päivittäinen harjaus pehmeällä hammasharjalla, hammasvälien puhdistus ja fluoripitoisen suuveden käyttö ovat avainasemassa hampaiden terveyden ylläpitämisessä.

Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalioon ja välttää liiallista sokerin ja happamien ruokien nauttimista. IsoKarhun Hammas suosittelee myös, että potilaat käyttävät suojakiskoja, jos heillä on tapana narskuttaa hampaita yöllä. Säännölliset hammaslääkärikäynnit auttavat tunnistamaan ja hoitamaan mahdolliset ongelmat ajoissa, ennen kuin ne muuttuvat vakavammiksi.